Repülj madár! - Mesesorozat

Közzétéve 2019. 05. 13.

2019. július 01-től mesesorozat indul a Youtube-on és a Videakid-en a Repülj madár-ról!

"Öden még egyszer meghintette arcát a jéghideg vízzel. Lehunyta a szemét, élvezte a táj meghitt békéjét. De mintha túl szokatlan lett volna a csend.

Óvatosan a háta mögé lesett. Szíve nyomban kétszer olyan gyorsan kezdett verni, mikor megpillantott egy lompos farkú, kifejlett, barnásszürke farkast. Fegyvereit mind a jurtában hagyta. Mitévő lehetne? A farkas támadón nézett rá sárga szemével. Ez felettébb szokatlan volt. Ezek az állatok általában falkákban vadásztak, patásokra. Miért akarta megtámadni akkor? Tán veszett volt?

Fehér fénnyel érkezett az első napsugár. Egy szarvas suhant feléjük a part mentén, vékony, hajlékony lábával alig érintette a földet. Dobbantott egyet a farkas felé, aki abbahagyta a morgást.

A szarvas Ödenre emelte fekete gyémántszemét, a fiú képtelen volt levenni a tekintetét erről a tüneményről. Már látta valahol ezt az állatot… Ismerősnek tűnt a karcsú derék, a fehéres szőr, az arany szarvak, melyek úgy össze voltak fonódva, akár egy koszorú. – Ki vagy te? – suttogta a fiú.

Ödennek egy emlék suhant át az agyán. Sok-sok évvel ezelőtt Borssal egy megáradt patakban fürödtek. Az idő nagyon meleg volt, szüleik nem engedték a víz közelébe őket, mégsem fogadtak szót nekik. Egymásra pocsolták a vizet, kacagtak, beljebb és beljebb keveredtek a vízben. Bors már akkoriban is jóval alacsonyabb és gyengébb volt Ödennél. Egyszeriben már nem ért le a lába, fuldokolni kezdett. Öden utánaugrott, de nem érte el a kezét. Bors kapkodva nyelte a vizet, Öden pedig kétségbeesve csapkodott. Ám egyszer csak megjelent a parton egy fehér tünemény. Fejét a patak medre felé hajtotta, így mindkét fiú meg tudta ragadni az agancsát. Csodaszarvas!

Öden eltátotta a száját. Akkor látta először a Csodaszarvast! Ez miért nem jutott eszébe eddig? Hisz a fehér fény mindig is követte!

image post

Öden meg akarta érinteni a szarvast, ám amint kinyújtotta felé a kezét, az állat hátrébb lépett. Elvágtatott a domboldal irányába, ahol tüstént elnyelte a messzeség, a kopár fák rengetege.

Szél rezegtette meg a tájat.

Öden ijedten arra nézett, ahol a farkasnak kellett volna állnia. Az állatnak viszont addigra már nyoma veszett."

Pálos Csilla 2019 - Minden jog fenntartva!